РУСИЯ ПРЕДИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ НА 14 МАРТ 2004 ГОДИНА

Брой 1 Януари 2004г.

Според една стара максима на политическия PR „шокиращите“ обществеността новини трябва да се появяват или в началото на уикенда, или в началото на празници от типа на Коледа и Нова година.

Това по всяка вероятност е един, макар и далеч не най-важният фактор, редица значими дати в най-новата история на Русия да попадат в дните около Нова година.

В резултат на Беловежката среща в края на декември 1991 г. беше договорено разпадането на СССР и се появиха Русия и още 14 държави. Пак в навечерието на новата 2000 година Елцин предаде властта на избраника си Путин.

В края на 2003 година „шокиращи“ новини от Русия не се появиха. И въпреки това интересът на анализаторите към протичащите в Русия процеси се увеличава непрекъснато в резултат на едно състояло се и едно предстоящо събитие, които безспорно ще оказват дългосрочно влияние върху руската вътрешна и външна политика.

Проведените в началото на декември 2003 година парламентарни избори неминуемо ще доведат до редица значителни промени в досегашната политическа картина на Русия.

Взаимовръзката на тези две събития и последствията от тях несамо може, но и задължително следва да се разглеждат като цялостен процес, тъй като парламентарните и президентските избори в Русия ще завършат плавния преход от „ерата Елцин“ към „ерата Путин“.

Резултатите...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови