ЧЕТИРИ ИНТЕРЛЮДИИ ЗА БЪДЕЩЕТО

Брой 8, Август 2011

Първа интерлюдия
ЗА ВРЕМЕТО

Сто и двадесет годишната история на социалистическата партия в България е значим обществен факт. Тази история се разполага  в рамките на три века — ХIХ, ХХ и ХХI век. Пет поколения последователно си предават щафетата, обладани от вярата, че техните идеи, политика и партия са необходими на България:

• Поколението на „чучулигите“ — първоапостолите на българския социализъм, първосъздателите на социалистическата партия, първостроителите на съвременна България.

• Второто поколение — на защитниците и борците срещу националната разруха и мизерията след края на Първата световна война. Комунистите-идеалисти, вярващи в световната социалистическа революция, която ще донесе благоденствие на всички народи във всички отечества. Създателите и ръководителите на Комунистическия интернационал. Работническите трибуни и революционери, обсебени от вярата в един нов, справедлив социалистически свят.

• Поколението на антифашистите — партизаните, политзатворниците, ятаците и помагачите. Героите, които с кръвта си защитиха суверенитета и териториалната цялост на България като неразделна част от борбата на СССР и великите демокрации срещу хитлерофашизма.

• Строителите на социалистическото общество. Поколението, наредило страната...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови