ЕВРОПЕЙСКИЯТ ДНЕВЕН РЕД ПО ВЪПРОСИТЕ НА ТРУДА

Брой 7-8,юли-август 2018

 

 

Конференцията бе разделена на два панела: „Европейският стълб на социалните права – нов социален дневен ред за ЕС?“; „Европейският орган по труда – възможност за общи решения за гарантиране на трудовите и социални права в ЕС“.

Събитието беше открито от Георги Пирински и от президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. В своето изказване Георги Пирински насочи вниманието към заключенията от Годишния доклад на Европейската комисия за България относно проблемите с масовата бедност, растящите неравенства, несправедливата данъчна система, която лишава страната от крайно необходими за нейното развитие публични инвестиции.

Участие в дискусията взе председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика на Народното събрание Хасан Адемов, който обърна специално внимание на липсата на минимални стандарти, с които трябва да се съобразят държавите членки и които следва да се обогатяват, защото няма пречка пред самите тях да приемат както по-разширени дефиниции, така и по-разширени...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови