Роден е на 27 януари 1955 г. в Бургас. Има висше юридическо образование, профил „Международно право“, и второ висше образование, специалност „Политология“. Започва работа във Варненския окръжен съд като стажант-съдия. В последствие е заемал различни ръководни длъжности – секретар на ЦК на ДКМС, общински и окръжен съветник. На ХІV извънреден конгрес е избран за член на ВС на БСП. Депутат във ВНС,
36-ото и 37-ото НС. Бил е член на комисията по изработване на новата конституция, законодателната комисия, Комисията по външна политика, Комисията по национална сигурност в различните Народни събрания.В БСП е бил зам.- председател и член на Изпълнителното бюро на ВС. В Парламентарната група е бил – секретар, зам.- председател и председател. Понастоящем е член на ВС на БСП, където е зам.- председател на Съвета по законност, ред и правосъдие и член на Комисията по външна политика. Председател на Федерация „Открит форум“ в БСП. Работи като адвокат в Софийска адвокатска колегия. От април 2003 г. е председател на Българо-гръцки юридически клуб.

ДОСТОЕН ФИНАЛ НА ДЪЛГОГОДИШНИ УСИЛИЯ

Брой 1 Януари 2004г.

През 1992 г. като член на ръководството на партията, внесох проект за решение на ВС на БСП за кандидатстването ни за членство в Социалистическия интернационал. От дистанцията на времето ми е по-лесно да преценя, че този акт сам по себе си не е бил достатъчен за постигането на тази цел. Нещо повече, смятам, че началото на този процес, продължил повече от 13 години, бе поставено на ХІV извънреден партиен конгрес с приемането на Манифеста за демократически социализъм и със съществените промени, внесени в устава.

Приемането на БСП за пълноправен член на Социалистическия интернационал е достоен финал на дълголетните усилия за реформиране на партията в необходимата и желаната от обществото посока.

В същото време нашето пълноценно присъствие и участие в дейността на най-голямата международна организация на световната левица отваря нови възможности за постоянно обновление и развитие на партията както по посока на модерните тенденции в глобален мащаб, така и в даването на адекватни отговори за развитието на страната.

Все пак пред много наши членове и симпатизанти стои въпросът за верността на избрания път и за бъдещия модел на нашата политика.

Най-острите въпроси на политическата и икономическата мисъл днес наистина се концентрират около темата как глобализацията и разгръщащите се фантастични постижения на новата технологична...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови