Роден е през 1974 г. в София. Завършил е психология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е във в. „Земя“ и в. „Дума“. В момента е журналист в сп. „Тема“. Секретар на ОПО 003 на БСП в район „Слатина“, София.

НЕВЧЕСАНИ МИСЛИ ЗА БСП И СОЦИНТЕРНА

Брой 1 Януари 2004г.

Пред нас са блеснали житата


След избирането на Георги Първанов за президент и особено след приемането на БСП в Социалистическия интернационал партията се радва на невиждан уют в политическото пространство. За първи път от 14-15 години насам БСП не се намира в положение на кръгова отбрана, а основният й противник – СДС, е изпаднал в тежка политическа, идеологическа и морална криза. Откакто бе създаден през 1990 г., СДС за първи път няма възможност всекидневно да нанася удари на „любимия“ си враг, тъй като е принуден да разрешава главно собствените си проблеми. За първи път от 14-15 години никой в общественото пространство не се занимава с въпроса каква партия е БСП. Дори тезата на лидера на СДС Надежда Михайлова за „нереформираната социалистическа партия“ предизвика повече присмеха на обществото, отколкото да събуди бдителността му.

Съвсем наскоро социалистическата партия събра най-много гласове и кметски места на местните избори, а там където загуби, в много от случаите се победи сама. Социологическите проучвания след местния вот показват, че ако тези дни се проведат избори за парламент, БСП ще получи повече гласове, отколкото двете основни десни партии – СДС и НДСВ, взети заедно (друг е въпросът, че това се дължи главно на отлива на избиратели от десницата, а абсолютният брой на хората, склонни да гласуват за левицата,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Коментари  

 
0 #1 Marsilius Von Padua 2006-08-20 21:04
Чудесен Текст! авторът поставя въпроси, които никой не от ръководството не желае да дискутира - като че в потвръждение на редовете от статията! радващо е,че, все пак лявомислещите можем да четем такива текстове поне по страниците на сп. "Ново време".
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови