Завършил е Икономическия институт. Работил е в Радио София, бил е главен редактор на изд. „Български писател“, зам.-главен редактор на сп. „Септември“. През творческия си път е издал над 25 книги, предимно романи. От тях „Мария против Пиралков“ и „Светът вечер, светът сутрин“ нашумяват още по времето на „реалния социализъм“. През последните десетина години е издал осем романа – „Кариерата на едно леке“, „Животът на мъртвия човек“, „Миражи“, „Спирала“, „Зловеща вселена“, „Другата галактика“, „Кой ден от седмицата“, „Аз, Гъдьо, бивш Цезар, бивш Нерон“, в които пресъздава образите на новобогаташи, политици и държавници-нищожества и парвенюта, хитреци родени от духа на тъй наречения преход към демокрация. Член на СБП.

НАШЕСТВИЕТО НА СУБКУЛТУРАТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ЗАСТРАШИТЕЛНО

Брой 9 Септември 2002г.

Всеки ден слушаме и гледаме новини по радиото и телевизията. След новините, вътрешни и външни, следва спорт. Понякога времето отделено за него е по-дълго от времето за самите новини. До тук – нищо лошо, повече неща са се случили в спорта, по-продължително време ни запознават с тях. А време за култура? Също така специално отделено за нея, както за спорта? Съобщения за излезли или предстоящи да излязат от печат книги, за театрални представления, за художествени изложби, за всякакви други събития по един или друг начин свързани с културата, оформени като рубриките „Спорт“ и също така редовно повтаряни след новинарските емисии? Няма.

Няма и да има. И ще продължи да бъде изключително важно за зрителя и читателя да знае как е завършил мача между два баскетболни отбора от Източната и Западната конференция на САЩ, кой колко коша е вкарал, колко асистенции и заслони са регистрирани. Съдбоносно, а?

Да узнае как еди-кой си легендарен футболист (те винаги са легендарни или емблематични) си е навехнал големия пръст на левия крак. Впрочем да проявим справедливост – от медиите може да се научи не само за постиженията на спортистите, държавниците, престъпниците и за техния запълнен с интересни събития живот, но и такива потресаващи новини, като тези например: синът на еди кой си политик го взели войник, еди коя си попзвезда отишла на летуване край...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор