Ивайло Калфин е роден през 1964 г. в София. Завършил е френската гимназия в София и УНСС, специалност Международни икономически отношения. През 1999 г. като Чивнинг стипендиант получава магистърска степен по Международно банково дело от университета в Лофборо, Великобритания. Специализирал е във Виена и САЩ. Бил е народен представител в 37-то и 38-то Народно събрание, член на комисиите по Бюджет и финанси и Външна политика и европейска интеграция. Член е на ръководството на ПД „Социалдемократи“. Старши съдружник е в консултантската фирма „ИМКА Асошиетс“ и преподава корпоративни финанси и финансова отчетност в Интернешънал Юниверсити – София по програма на Университета в Портсмут, Великобритания.

ПОЛИТИЧЕСКО КЪСОГЛЕДСТВО И ОТЛАГАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ

Брой 6 Юни 2002г.

Една година след парламентарните избори, на които НДСВ спечели абсолютно мнозинство в Народното събрание и в коалиция с ДПС състави правителство, може да се направи оценка на свършеното до момента. Разбира се при тази оценка трябва да имаме предвид, че остават още 3/4 от мандата и през тези три години мнозинството и правителството ще имат възможност да променят и допълват своята политика. В същото време една година комфортно управление е достатъчна, за да се видят основните характеристики на управлението на НДСВ и ДПС.

Оценката следва да правим на основата не на заявени намерения, а на реално извършени управленски действия. Една година е достатъчен период да се наложи и да се проявят първите резултати от една нова политика, чийто ефект ще става все по-пълен с напредването на мандата, за който е избрано парламентарното мнозинство.

Не на последно място трябва да уточня предварително, че ще правя преценката за едногодишното управление от гледна точка на т.нар. микро равнище – какво реално се е променило в живота на българския гражданин, в условията, в които работи българската фирма. Макроикономическите анализи и тенденции, въпросите от регионално и глобално значение са важни за анализаторите. Но провежданата политика се очаква да даде резултат не за тях, а за гражданите и данъкоплатците в държавата. По това ще преценяваме резултатите...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови