Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е във в. „Вечерни новини“ и в. „Работническо дело“. Бил е кореспондент на в. „Дума“ в Прага и Москва. Сега е зам.-главен редактор на в. „Дума“. Автор е на краеведската книга „Момчилград – летописи“ и на стотици публицистични статии.

ЗВЕЗДНИЯТ ЧАС НА ЖУРНАЛИСТА

Брой 6 Юни 2002г.

През годините 1980-1987 бях често гост на писателя Тодор Генов – един човек, като че ли „кроен на харман“, както казва народът. Неусетно двамата решихме да не водим разговорите напусто, а да запишем на лента богатата „книга“ на неговия журналистически, литературен и политически живот. Сега, във времето на забравите и „новият прочит“ литературната, а и журналистическата наука не се интересуват от редактора на „Вик“, поел публицистичната защита на Георги Димитров по време на Лайпцигския процес. Така че ръкописът с разговорите ми с Тодор Генов остана в чекмеджето. На читателите на „Ново време“ предлагам да надзърнат в чекмеджето с надеждата, че ще намерят нещо интересно от житието-битието на вестник „Вик“ и отзвука на Лайпцигския процес у нас.
17 март 1984 г.

В нашата анкета удря часът и на вестник „Вик“, превърнал се в явление в българската журналистика. В дните на Лайпцигския процес този вестник става знаменосец на защитата на Георги Димитров.
– Предлагам да започнем от един цитат. Ето как Ангел Тодоров е видял Тодор Генов по времето на „Вик“: „Спомням си го добре по онова време в малката стаичка, която представляваше и редакция, и администрация, и коректурна стаичка на вестник „Вик“. Той седеше пред масата с разхвърлени ръкописи и не говореше за нищо друго освен за Димитров, говореше...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор