Директор на театър “Българска армия”, специалист по организация и управление на културата, мениджър. Завършил е в гр. Лвов, Украйна висшето си образование по специалността организатор - методист в областта на културата. Специализирал е мениджмънт и маркетинг. Работил е като експерт в отдел “Култура” на МО, директор на Ансамбъла на БА . В професионалния му опит са вписани: председател на Българската асоциация за театър , директор на международния театрален фестивал “Варненско лято” , член на ръководството на фондация “А,Аскеер” , член на Общото събрание на Европейската конвенция за театър в Брюксел и др. Продуцент на филма “Емигранти” (2001 г.)

КАЖЕТЕ “ДОБЪР ДЕН” НА ОВЕХТЕЛИТЕ СЕТРЕТА

Брой 10 Октомври 2002г.

Когато ми задават въпроса:”Приоритет ли е нещо, нещо като културата и изкуството, например?”, неволно си мисля, че съм го позабравил и трябва да му отделя особено внимание.
Дали българската култура се нуждае от особено внимание?
Много често отговорът на политиците ни е: “Няма пари за болниците, за училищата, а вие ми говорите за изкуство, за приоритети.”

Странно. Защото от както свят светува културата и изкуството са били и са сред приоритетите във всички области на живота. Те просто са органичен елемент от всяка една човешка дейност. А вкарани в една графа с възможността да платим парното и телефона те вече са лишени от духовния си смисъл, обречени са на формулата, че би могло и с един “радиатор” по-малко в културата. От тук до смазването на всичко творческо в човешката личност е една крачка.
Безхаберието за отделната творческа личност в днешните времена и поставянето на културните институции в унизителната роля на просяци на фона на словоблудството за съпричастност е великото разминаване на думи и дела. Именно то обезсърчи и стъписа творците и обърна мнозина от тях единствено към насъщния.А нима могат да се очакват велики творения, когато единствената и главна твоя цел е залъка?... И потече онова, на което сме свидетели през последното десетилетие - размиването на ценностите, творческите и естетически компромиси,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор