Завършил е Френската езикова гимназия в Пловдив и специалноста право в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Специализирал е международно право. От 1995 г. е член на Българска социалистическа младеж, а от февруари 1997 г. и на БСП. От декеври 2000 г. е заместник - председател на НС на БСМ. Владее френски, англииски и италински език.

КОРУПЦИЯТА - ИМА ЛИ ИЗХОД?

Брой 10 Октомври 2002г.

Вече 12 г. в България се осъществяват реформи, насочени към изграждането на пазарно стопанство и демократично общество. Вече 12 г. страната ни се управлява от различни политически партии и личности, идващи на власт с обещания да направят България развита европейска държава и отиващи си под натиска на силното обществено недоволство от извършеното от тях. Вече 12 г. се развива икономическа, социална, а и все по-ясно очертаваща се морална криза, която засяга устоите на българското общество и поставя под въпрос приобщаването на България към Обединена Европа.
Сигурно всеки от нас си е задавал въпроса - на какво се дължи това? Защо вече 12 г. нашата страна не може да излезе от блатото на стопанската, социалната, нравствена катастрофа? Защо вече 8 бивши социалистически държави имат ясен хоризонт на приобщаване към ЕС, а пред България липсва такъв? Вероятно причината не е само една. Със сигурност обаче, сред основните фактори за неуспеха на реформите у нас, е невижданата корупция, разразила се през последните години. Злоупотребата с власт - превърнала се в движеща сила на управлението.

Корупцията е сложно социално явление. Тя е политически, правен, икономически, психологически, социален проблем. Коруптивните процеси в определена степен са нещо обяснимо в хода на осъществяване трансформация на собствеността, на начално натрупване на капитали, на...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови