Доктор на философските науки, професор в СУ “Св. Климент Охридски”, дългогодишен преподавател във Физическия факултет. Научните му интереси са в областта на магнетизма и кристалографията, висшето образование и техническия прогрес. Автор на над 150 научни статии и на 5 монографии и университетски учебници.

НЯКОИ ИДЕИ ЗА РАБОТАТА НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ С МЛАДЕЖТА

Брой 10 Октомври 2002г.

През последните години на конгресите на БСП, на партийни конференции, както и практически на всяко събрание на Основна партийна организация (ОПО) се поставя въпросът за продължаващото застаряване на членския състав на Българската социалистическа партия, за липсата на приток от млади членове.

Би могло да се твърди, че застаряването е още по-странно като се има предвид, че през по-голямата част от своето вече дълго съществуване Партията винаги е имала преобладаващо младежки състав или е обединявала около себе си младежки организации със значителен брой членове (БКМС, РМС, БОНСС). Млади хора са били и основателите на БСДП, наследник на която е БСП, а Димитър Благоев наречен поради "значителната" си възраст "Дядо" на Бузлуджа е бил едва на 34 г., т.е. "млад социалист" по сегашните ни "нормативи".

44-ия конгрес на БСП гласува специално обръщение към младите1, но някакво особено раздвижване не се наблюдава нито в СМС, нито в БСМ, нито в основните партийни организации. Впрочем особена промяна в посока решаването на някои проблеми на младите социалисти трудно би могла да се очаква, доколкото партийните органи, с малки изключения, слабо познават проблемите вълнуващи младите хора2.

В "Проект за договор с избирателя"3 приоритетите на Коалиция за България в работата с младежта са дефинирани като "бъдеще за децата...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови