Роден през 1975 г. Завършил е педагогика в СУ “Св. Климент Охридски”. До началото на 2002 г. е журналист във в. “Земя”, сега работи във в. “Дума”.

СВОБОДА ЗА ИРАК, ВОЙНА ЗА БЪЛГАРИЯ

Брой 3 Март 2003г.

Откакто започнаха вторите за последните 12 години мащабни военни действия в Персийския залив не на шега в България започна един спор - как да наричаме точно случващото се - война за Ирак или свобода за Ирак.

Обществото ни, което по принцип си е разделено на всякакви “фили” и “фоби” и този път не пропусна да се разцепи на американофили и американофоби. По-точно всъщност е да се каже на “бушофили” и на “бушофоби”, защото щатският президент Джордж Буш е човекът понесъл така или иначе отговорността за всичко, което се случва и има да се случва от тука нататък в Ирак и съседните му арабски страни.
Този път обаче разделението на обществото видимо не е толкова драстично, както да кажем по време на войната срещу бивша Югославия. Сега по данни на социологическите агенции против тази война се обявяват 90% от българите. По време на войната от 1999 г. те бяха 80%. Така, че напредък имаме.
И сега, както и тогава разделението отново минава по линията леви-десни. БСП и сродните и партии и движения са против войната, за мира и против Саддам. А десните са за войната, за мира и също против Саддам. Десни в случая се оказаха либералната партия ДПС на Ахмед Доган, неясното като политическа ориентация НДСВ на Симеон Сакскобургготски и разбира се СДС, за което никой няма съмнения каква точно му е ориентацията.

Покрай войната в Ирак някак си...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови