Завършил е технология на машиностроенето и металите във ВИММЕСС Русе. Научната му работа е в областта на пластичната обработка на металите. През 1983 г. специализира Инженерно-стойностен анализ в гр. Гданск - Полша, в която област работи в България и бившия СССР до 1990 г. Народен представител в 7 ВНС и 38 ОНС. Председател на Комисията за защита на конкуренцията от юли 1991 г. до декември 1997 г.

ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ПЪТ НА ЛЕВИЦАТА - СТО ГОДИНИ СЛЕД КОНГРЕСА В РУСЕ

Брой 4 Април 2003г.

Годината е 1903. В Русе българската социалдемокрация се разделя на “тесни” и “широки” социалисти. Изминали са 28 години от освобождението на България от турско робство. Времето, през което у нас се заражда българската буржоазия, а светът е разделен на класи, антагонистично настроени една към друга. Световната политическа мисъл вече е заговорила за свободата, при която личността не е унижавана. За справедливост, която да дава шанс на всеки индивид от обществото. За солидарност, която се превръща в осъзната отговорност за другия до теб. Обществото се раздира от противоречия и политическата мисъл в света търси да му предложи пътища и средства, за да си реши проблемите. Едни предлагат тези проблеми да се решават чрез насилие, кръв, революция. Други предлагат диалог, разумен компромис, еволюция. Живота даде шанс и проверка и на двата подхода. Проверката показа, че бързите процеси в обществото са нетрайни. Но проверката още показа, че социализмът е бъдещата обществена формация на човечеството.

Годината е 2003. Изминали са 14 години от провала на съветския комунизъм в Източна Европа, в т.ч. и в България. Берлинската стена е срината, а светът в голямата си част е приключил с индустриалното общество и през постиндустриалното общество преминава към информационното общество. Тази част от света, която осъществява този преход, е съставена от сложни,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови