Роден през 1953 г. Завършил е Великотърновския университет “Кирил и Методий”, специалност история, д-р по философия. Бил е първи секретар на комсомола в Гулянци, Плевенска област, а след това е работил като организатор на ЦК на ДКМС. Сега е политически сътрудник на Висшия съвет на БСП, работи в направление “Парламентарна дейност и подпомагане на народните представители”. Експерт на ПГ на Коалиция за България. Проявява интерес към ценностната ориентация на хората. Смята, че политиката трябва да произтича от световните хуманни, нравствени и морални постижения.

МЕСТНАТА ВЛАСТ - ЗА ХОРАТА, НЕ ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА

Брой 4 Април 2003г.

Похвална е идеята цяла година преди местните избори БСП да очертае насоките за тяхната подготовка. Тя бе реализирана по много добър начин - на разширен пленум в НДК с участието на всички заинтересовани от страна на левицата. Проведена бе интересна дискусия. Имаше разбиране и чуваемост. Личеше загриженост за бъдещето на общините и тежкото положение на хората. Демонстрирано бе добро самочувствие и професионално познаване на проблемите. Проявен бе небивал медиен интерес. Всички разбраха, че се готвим за властта.
Успя ли пленумът да изпълни основната си идея? Постави ли началото на реалната подготовка, или отново ще се върнем към тези въпроси в последния момент? Повярвахме ли си, че разглеждаме изборите единствено като възможност, като средство за по-добър живот на хората, а не като лична цел за обогатяване. Доказахме ли си, че водеща е грижата за хората, че сме готови да преодолеем конюнктурата и този път да изберем за свои представители наистина човеци.

Проверката на практиката ще покаже доколко сме прецизни в своите преценки. Но никой няма власт над времето и няма да можем да го върнем. Добре е седем пъти да премерим.
Наложително е да обсъдим и осъдим някои “наши неща”, които не бяха застъпени на пленума. Въпреки че се извеждат от конкретни реални казуси, те имат принципно значение и принизяването им ще доведе до лоши резултати...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови