Роден е в Казанлък. Завършил е българска филология в СУ” Климент Охридски”, а по-късно и журналистика. Работил е в радиото и в периодичния печат. Автор е на много белетристични книги за деца и възрастни.
Дълговременното му пребиваване в африканския континент му е дало възможност да надникне в душата на хората от този екзотичен край на планетата. На тях е посветил книгите “Сините изгреви на Етиопия”, “Черни разкази”, “ Пустинята на надеждите”, “Смях от Африка” и др.

ГРАНИЦАТА НА РАВНОВЕСИЕТО

Брой 4 Април 2003г.

Небето се е продънило, вали проливен дъжд от който асфалтът се задъхва и се люшка като черна река. Марин се взира през прозореца, смачква отдавна угасналата цигара и си мисли, че навярно така е изглеждал светът по време на потопа, само че тогава по улиците едва ли е имало асфалт, пък и кой знае дали е имало улици, казва ли ти някой по кое време се е надигнал световният океан да залее сушата и изобщо надигал ли се е. Тъй си мисли Марин и тръска небръснатата си брада, а когато човек мисли, времето минава неусетно и часовете бързо летят. Смяната му вече се е преполовила, колегата муВасил сигурно се е събудил и се разхожда по пижама из къщи, има време и кафе да пие, и вестник да прегледа, все си е друго да си втора смяна.

Колата завива край моста, мигачът се сепва и отваря едното си око, пътниците на спирката се размърдват, бутат се насам-натам и се оглеждат, зер знаят че има и диви шофьори, които спират където им падне. Колата на Марин е стара машинка, от ония които си търсят майстора и ако го намерят, остават му верни за цял живот. Вече четири години се търкалят заедно по пътищата и изглежда обичта им не е намаляла, търсят се и не показват особено желание да се разделят.

Хората от спирката са се качили, Марин дава ляв мигач, потегля бавно и включва радиоуредбата. В рейса се разнася тиха музика,колкото да разсъни шофьорската кабина.
По нагорнището асфалтът...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор