КОМЮНИКЕТА НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ - СЪБИТИЯ - XXII КОНГРЕС НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ

Брой 10 Октомври 2003

Комюнике на Социалистическия интернационал

Социалистическият интернационал отправя апел за незабавното освобождаване на Онг Сан Суу Куи

Социалистическият интернационал осъжда продължителното задържане под стража на Онг Сан Суу Куи от военния режим в Бирма и подновява подкрепата си за незабавното и безусловното му освобождаване.
Интернационалът е особено загрижен вследствие информацията от докладите, съгласно които Суу Куи обявил гладна стачка в знак на протест срещу вече тримесечното му задържане в затвор неизвестно къде. Интернационалът е крайно възмутен от факта, че Суу Куи е лишен от всякакъв външен контакт и счита, че режимът е изцяло отговорен за здравето и сигурността му.
Интернационалът отправя апел да бъдат освободени и дванадесетина членове на Националната лига за демокрация задържани заедно със Суу Куи от военните и полицията по време на нападенията срещу членовете на демократичната опозиция през май.
Интернационалът се радва на нарастващия през последните месеци натиск, упражняван от международната общественост върху бирманския режим, в случая и от АСЕАН, но настоява при това да бъдат положени още по-големи усилия Суу Куи и другите политически затворници да бъдат освободени и да бъдат взети конкретни политически мерки с оглед на реална политическа промяна.
Социалистическият интернационал...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор