ОСЕМ ВЪПРОСА КЪМ БУШ

Брой 3 Март 2004г.

Има много неща, за които Буш трябва да бъде питан.
Бил ли е решен да използва военна сила срещу Ирак преди 11 септември? Къде са оръжията за масово унищожаване, за които той твърдеше, че са там? Защо използва фиктивни цифри за бюджета? Бил ли е свързан с не съвсем почтени бизнессделки, преди да влезе в политиката? Защо подведе обществеността, когато представяше политиката си относно изследването на зародишните клетки, глобалното затопляне и ракетната защита? Защо се е противопоставил на определени мерки за вътрешна сигурност в страната, а други не е финансирал адекватно?

Списъкът с въпросите е дълъг. За разлика от твърденията на Буш за оръжията за масово поразяване, тези въпроси се основават на реални факти.

- През октомври 2002 г. по време на реч в Синсинати вие казахте, че Саддам Хюсеин разполага с “огромен запас” от биологични оръжия. Но в оценката на националното разузнаване за Ирак не се съдържаха данни, че има “огромен запас” от биологични оръжия в Ирак. А миналия четвъртък директорът на ЦРУ Джордж Тенет заяви: “Ние казахме, че нямахме конкретна информация за видовете или количествата на (биологичните) оръжия, веществата или запасите, с които Багдад разполага.”
Така че, ако ЦРУ не е казало, че има “огромен запас” от биологични оръжия в Ирак, на базата на какво вие твърдяхте, че запаси съществуват? Знаехте...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор