КАК СЕ СЪЗДАДЕ КОАЛИЦИЯ "БОЖЕ ПАЗИ НАРОДА"

Брой 3 Март 2004г.

Получих покана: "Така и така, заповядайте на тържеството по случай сключването на коалиционно споразумение между Партията за неспирен възход и Лигата на производителите от средноголемите малки ферми в нископланинските райони... В указания час влезнах в залата за граждански брак, а там навалица: политици, интелектуалци, посланици, трудещи се, както и близки и познати, които очакваха да напълнят гушки от бракосъчетанието... И ето, гръмна прочутият мотив на Менделсон, в залата влезнаха младоженците. Всички затаихме дъх, а някои, по-чувствителни, се просълзиха, разтърсени от величието на момента... Заговори дамата-ритуалчик:
- Теньо Мушмулов, вие, като лидер на Партията за неспирен възход, вземате ли за коалиционен партньор Цончо Бузев от Лигата на средноголемите малки ферми?
- Да! - с дрезгав от благородно вълнение глас прошепна Мушмулов.
- А вие, Цончо Бузев, вземате ли за коалиционен партньор Теньо Мушмулов?
Последва дълга тишина. Ние в залата изтръпнахме. Журналистите заскрибуцаха с химикалките си, зажужаха телевизионни камери... Накрая Бузев най-сетне проговори:
- Абе... Как да кажа?... Колебая се!
- Бе, как така се колебаеш!? - внезапно избухна младоженецът. - Нали цяла нощ ми се кле!
- Ами така! Колебая се! - плачливо заговори Бузев. Това са толкова съкровени неща... Девичето ми сърце се къса! Ще ме обезчестиш!
- Това не е обезчестяване!...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови