Юрий Борисов е главен редактор на сп. "Ново време". Доктор по философия. Автор на книгите "Психология на подсъзнанието", "Приказка за Буда", "Войната на Мърфи", "Христос на возкресе", на редица статии в периодичния печат.
 

ФРЕНСКОТО ПАДЕНИЕ И БЪЛГАРСКИЯТ ВЪЗХОД

Брой 12 Декември 2003г.

“Истинските песимисти са циниците, които след като нямат решения или воля, твърдят, че няма проблеми” 
Никола Баврез

 

 

Има един член на ИБ на ВС на БСП, който, когато и да те срещне, ти казва “Добър вечер!”. Шегува се човекът, издига неформалното в общуването на високо ниво. Политикът я си дава сметка, я не, че неговият почин отдавна е пуснал корени в обществения ни живот. Говорят ти министри от екран, по радио, чрез вестници и ти ако не си загубил съвсем самообладание, разсъдък и социално чувство, те избива на семантичен анализ.

Нека да вземем за пример бюджета, този естествен хит за края на всяка година. “Преговорите на правителството с МВФ завършиха успешно”, хвали се министърът на финансите, а след него повтарят същото говорител, ръководители и анализатори. Кога всъщност твърдим в живота, че е налице успех? Когато реализираш намеренията си. Когато постигнеш целите си. И което е много важно, когато желаният резултат не е бил гарантиран. Например, ако портмонето ти по принцип е пълно и решиш да изядеш една шкембе чорба в близката кръчма, нейното изяждане не може да се нарече успех.

Намерението е реализирано, но пред него не стоят никакви препятствия. Друго е, ако имаш 50 ст, а шкембето струва 80 ст. В тази ситуация намирането...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор