Юрий Борисов е главен редактор на сп. "Ново време". Доктор по философия. Автор на книгите "Психология на подсъзнанието", "Приказка за Буда", "Войната на Мърфи", "Христос не возкресе", на редица статии в периодичния печат.

ГОТОВ СЪМ

Брой 7-8 Юли-Август 2004г.

По повод на двамата български заложници в Ирак по-напредничавата част от обществото ни излъчи съдбовни послания към останалата.

Народните представители в нарочна декларация съобщиха, че пред изпитанията ще бъдем единни и ще защитим общочовешките ценности.

Тримата първи - президент, премиер и председател на Народното събрание, обясниха, че битката срещу фанатизма изисква от всички нас последователност, кураж и издържливост.

Соломон Паси - може би най-прогресивният политик в най-новата ни история, предупреди по БНТ, че сме длъжни да се готвим за всякакъв сценарий, за всякакъв изход от тази изключително трудна ситуация. После от името на целия свят допълни, “че целият народ е с тях, целият свят е с тях” (със застрашените от обезглавяване или останали вече без глави Георги Лазов и Ивайло Кепов).

Всички съждения, предупреждения и призиви във връзка с похитените български шофьори излъчваха един въпрос: “Готови ли сме?”

Тук работите вече не са толкова прости. Едни са готови, а други - не.

Например професионалистът Димитър Цонев е готов. В седмичното си есе в столичен всекидневник той декларира: “Професионалистът е така добре подготвен, че е готов да взима решение под натиска на тежки обстоятелства и липса на време. И най-важното - готов е винаги да взима правилните решения...”.

Да,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор