Владимир Костов е журналист от 1956 г. Публикувал е във вестниците “Работническо дело”, “Младеж”, “Поглед”, “Отечествен фронт”, “Антени”, сп. “Ново време”, “Труд”, “24 часа”, “Континент”, “Монитор” и др. Участвал е с коментари в предавания на БНР, БНТ, Би Би Си - Лондон, Дойче веле - Кьолн, Радио “Свободна Европа” - Мюнхен и др.

ГОЛЕМИЯТ НАШ ПРЕХОД

Брой 7-8 Юли-Август 2004г.
Вече сме го преживявали: 865 г. - 1878 г. - 1944 г. - 1989 г.
В треската сме на големия наш преход към Европа - влизането ни в Европейския съюз. Около 80 000 страници, казват, обемало законодателството на ЕС. Страници, които, преведени, ще определят рамката и правилата, по които занапред ще се взаимно отнасяме, ще работим, ще живеем. Трийсетина са главите, в които след близо три години преговори, са определени сроковете и другите параметри за това наше заживяване вече като членове на ЕС. Т.е. пак европейци, каквито сме си от векове, но някак много по-европейци, отколкото досега.

Малка драма се разигра през юни в Народното събрание, когато депутатите, преди още да знаят съдържанието на затворените глави по преговорите с ЕС, опитаха да изтъкнат заслугите на своите политически сили и да изразят задоволството от приключването на преговорите. Тези от НДСВ, с премиера Симеон Сакскобургготски, се тупаха в гърдите затова, че техни министри бяха водили преговорите, а по всичко личи, че те ще подпишат и договора за присъединяването през 2005 година. Тези от СДС изтъкваха, че тяхно правителство начело с премиера Иван Костов проведе реформите, които доведоха ЕС до решението да започне преговори за присъединяването на България към съюза. Тези от БСП напомняха, че правителството с премиер Жан Виденов отправи молба към ЕС за приемането ни и че без политическата еволюция на БСП...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови