Юрий Борисов е главен редактор на сп. "Ново време". Доктор по философия. Автор на книгите "Психология на подсъзнанието", "Приказка за Буда", "Войната на Мърфи", "Христос не возкресе", на редица статии в периодичния печат.

БЪЛГАРСКОТО ОТСЪСТВИЕ

Брой 9 Септември 2004г.

Световният социален форум удържа обещанието си, дадено през 2002 г. - той все повече добива облика на процес и все по-трудно може да бъде идентифициран със събитие, свързано с точно определено място и време. Противниците на неолибералната глобализация, приели за свое кредо девиза “Един друг свят е възможен!”, построиха трибуни във всички краища на света, за да умножат гласовете на своето недоволство и за да трупат търпеливо, но енергично рационалните елементи на своята утопия.

Социалните форуми’2004 г. в Мали, Пакистан, Гвинея, Финландия, Австрия, Бряг на слоновата кост, САЩ (Бостънски) и Мароко вече са факт. Факт са и регионалните форуми - Американски (включващ представители на страните от Северна и Южна Америка), състоял се в Еквадор, и Пан-Амазонски, проведен във Венецуела.

До края на годината ще получат живот форумите в Перу, Аржентина, Колумбия, Австралия, Уругвай, Дания, САЩ (Нюйоркски), Бенин, Чили и Испания. През октомври ще бъдат проведени и тематичните социални форуми: в Белгия - “МВФ и СБ: 60 години, време за оттегляне!”, на Карибите - “Континентален вик на отхвърлените”, и в Хонк Конг, Китай - “Мобилизация срещу министерската среща на Световната търговска организация (СТО)”.

Европа също готви усилено своя Социален форум. Неговото трето издание ще се състои от 14 до 17 октомври в Лондон под девиза “Друга...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор