ИЗ “КРАЙПЪТНО КУЧЕНЦЕ”

Брой 9 Септември 2004г.
НЕ ТОЗИ
Аз и останалите.
Доколко човек може да проникне в тях?
Поетът си дава сметка, че те го смятат за човек, съвсем различен от това, което наистина е...така ще бъде и след неговата смърт и никакъв таен знак от небитието няма да може да опровергае това.

СТАРИТЕ ХОРА
Така като гледаме старите грозни мъже и жени...най-вече тези, които се подпират с одялано бастунче, си мисля, че Техните тела просто са им изневерили...преди време те са били прекрасни и танцуващи, но вътре в тях винаги остава запалена светлината на разума.
Оттук идва и очудването. Значи това съм аз?...Това не може да бъде!

ДЕНЯТ НА СЪТВОРЕНИЕТО
Това хич не е толкова сложно.
Господ Бог е сътворил света...А преди колко време е станало това? Съвсем скоро. Днес сутринта...или може би преди час. Защото цветята се разлистват малко преди да бъдат завършени.

ХОЛИВУД
Да си представим, ей така, съвсем абстрактно, че един поет държи в ръцете си всички творци и цялата “машина” на Холивуд – финансовата система, режисьорите, актьорите и актрисите...и си дава сметка за глобалните размери на престъплението, упражнявано ежедневно върху разума на милиони хора с помощта на парите, които принципно не служат на никаква идеология, а се въртят, само за да стават повече. Как може Те да бъдат наказани?

Има много начини...Може да им бъдат разпрани стомасите и червата...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор