ЧОВЕКЪТ, КОЙТО СЪЗДАДЕ БУШ

Брой 10 Октомври 2004г.
В сянката на Джордж Буш-баща, а след това и на сина, стои Карл Роув - страховитият стратег, авторът на няколко изборни победи. От 2001 г. той работи неуморно в Белия дом за постигане на следващата си победа - тази на 2 ноември.

Никой не вярва, че Джордж Буш би могъл със собствените си възможности да влезе в Белия дом. Това е невъзможно. Беше необходимо той да бъде подкрепен, подтикван и изтеглен до върха. Някой трябваше да сътвори този невероятен президент. Всички във Вашингтон знаят името на този, който дърпа конците, на демонстратора на марионетки - неговото име е Карл Роув. Приписва му се толкова интелигентност, колкото се отрича на човека, на когото официално той е само съветник.

Три дни преди заседанието в Ню Йорк за приемане на решението на Републиканската партия, с което тя официално определя досегашния президент като кандидат за нов мандат, три зали в града са между първите в страната, включили в програмите си за петък, 27 август, един филм, озаглавен “Мозъкът на Буш”, буквално възпроизвеждащ издадената преди година книга. Авторите на това произведение Джеймс Моор и Уейн Слейтър познават твърде добре темата; особено като се има предвид, че Слейтър ръководи бюрото на “Далас Морнинг Нюз” в Остин - столица на Тексас, щата, където в края на 70-те години започна всичко, свързано с Роув и неговия млад жребец.

Основната идея на книгата...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор