Павел Росенов е завършил Техническия университет в Пловдив, паралелно е специализирал икономика. Сфера на интереси - икономическа психология, психология в икономиката, ергономика и организация на труда. Има частен бизнес.

БИЗНЕСМОДЕЛИ

Брой 12 Декември 2004г.
Частният бизнес е съвсем младо явление у нас, ако считаме, че всичко, което е било до “социализацията”, е загубено заедно с последните представители на съсловието на частните предприемачи от това време. Естествено, отсъствието на традиции не е фатално, но трябва все пак от някъде да се започне, като се надяваме, че призракът на комунизма, независимо от своите смъртни и безсмъртни грехове, някак си се самоопредели и попадна там, където му е мястото.

С теоретическата, икономическата и с правната част ще ни се удаде да се справим благодарение на опита на страните с по-благоприятна история от нашата в този план. Трудности се очакват от това, че повечето неща са от областта на практиката, отколкото от теорията. Изобилието от литература в областта на практическия бизнес за жалост почти не се възприема, или ако се възприема, то е на ниво справочник за конкретни действия. А сега си представете прекрасно ушит костюм, но не за вас. Можем да не продължаваме. Вариантите са или да го преправяме, или да си ушием нов. Във всеки случай е необходима поне инфор-мация, която с удоволствие ще ви предоставим. Днешната тема е : Вътрешната комуникация в компанията.

Нека първо да се обърнем към опита на САЩ и Япония, а после ще видим как изглеждат нещата у нас.

САЩ бяха и си остават най-мощната “управленска” държава, в която изучаването на вътрешните комуникации...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови