Дискусионен клуб: “Форум за обществен и икономически диалог”

ЛИСАБОНСКАТА СТРАТЕГИЯ

Брой 12 Декември 2004г.
ПЕТЪР НАЧЕВ: Дами и господа, темата на настоящото събиране е “Лисабонската стратегия”. Тази тема не може да не бъде обект на дискусия. Тя не може да е извън програмните документи на която и да е партия в България. Нещо повече, това е тема на нашето общество. В този смисъл и съставът, който е поканен и присъства тук, е показателен за това, че темата има надпартиен характер.

РУМЕН ОВЧАРОВ: Позволете ми няколко думи по отношение на това какво Българската социалистическа партия и левицата си поставят като ключови приоритети от Лисабонската стратегия. Като страна, която след 2 или 3 години ще бъде член на ЕС, България трябва да използва основните стратегически направления, очертани в тази стратегия. Очевидно е, че те трябва да бъдат ключови в една управленска програма на партия, която се готви да влиза във властта след няколко месеца по време на следващите избори.

Ще поразсъждавам малко по-широко на тази тема от гледна точка както на политическата ситуация в страната, така и от гледна точка на какво конкретно правим ние. Действията ни в много голям процент съвпадат с предначертаното от Лисабонската стратегия.

Очевидно е, че ние успяхме за тези няколко години да преодолеем препятствия или бариери, които от дълго време стояха пред нас. Българската социалистическа партия стана член на Социнтерна, ние сме консултативни членове...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор