КОЙ СЕ НУЖДАЕ ОТ ЕТИЧЕН КОДЕКС?

Брой 1 Януари 2005г.
(Размисли за корупцията)

Роден в София през 1940 г. Завършва руска гимназия, а по-късно испанска филология. Работил е като преводач в Куба, старши репортер в БТА, коментатор в “София-прес”. От 1990-1997 г. е гл. редактор на в. “Еврейски вести”. През 1989 -2003 г. е кореспондент на испанската агенция ЕFE. Има публикации във всички бивши социалистически страни, в Испания, Франция, Мексико, Перу и др. През 1998 г. е награден с испанския Орден за граждански заслуги., а през 2003 - с годишната награда на СБЖ за чужд кореспондент.

До преди няколко години престъпността, безработицата и бедността се редуваха сред най-големите злини на прехода. И днес те придружават нашето ежедневие, но комай корупцията на всички етажи на обществения и стопанския ни живот е на път да ги измести.

Корупцията не е от днес или вчера, нито е наше българско изобретение. Тя сигурно води началото си от времето на пещерните ни прадеди, когато срещу парче бут от бизон или кожа от звяр завърналият се от лов е успявал да получи топло местенце край огъня. Преди четвърт век взех интервю от един съветски писател, Злобин (не зная дали това беше истинската му фамилия или псевдоним, но характерът му в никакъв случай не беше добродушен), след което тръгнахме на разходка из София и взех да се оплаквам от ширещата се и по онова време корупция. “Какво знаете вие за корупцията? Тя при вас е съвсем малка,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови