Роден е през 1962 г. Следвал е в Софийския университет, специалност история и социология. През 1988 завършва Философския факултет на Московския държавен университет “Ломоносов”. Има специализация на тема “Управление на политическите процеси в МДУ - Москва. Работил е в Омскнефтеоргсинтез (Русия) и Казахойл (Казахстан).
Политолог, експерт по Русия и ОНД. Има десетки публикации в български и руски медии. Награден от Руския фонд на мира като най-добър български анализатор, пишещ за Русия за 2002/2003 година. Женен, има две дъщери.

ИЗБОРИТЕ В УКРАЙНА

Брой 1 Януари 2005г.
Украинският въпрос

С налагането на Юшченко за президент може да се счита, че политическото решение за приемане на Украйна в НАТО като първа крачка към нейното присъединяване към Запада е взето. Стартира обратното броене на времето, технологически необходимо за неговото реализиране.

Западната стратегия за Украйна

“Годината е 2010. Украйна току-що е получила покана да стане член на Североатлантическия алианс на срещата на страните от НАТО, провеждана във Варшава. Полша е избрана като място за провеждане на тази среща в знак на признание за нейната активна роля в развитието на отношенията между НАТО и Украйна. След избирането на новия президент на Украйна през есента на 2004 г. политиката на страната радикално се измени. От този момент Киев демонстрира огромен прогрес в преодоляването на политическата нестабилност, в борбата с корупцията и провеждането на основните икономически реформи. Във външната политика промените са още по-сериозни и акцентът е поставен на сътрудничество със Запада. С новото прозападно правителство, ориентирано към провеждане на реформи, Украйна заедно с Полша стана една от страните в региона, провеждаща ясна и последователна проатлантическа политика, превръщайки се в регионален реформаторски лидер и един от главните участници в миротворческите операции на Алианса в Афганистан и на целия голям...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор