МЕДИИТЕ И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

Ноември 2004г. Извънреден брой
Работих дълго време и във военните средства за масова информация. Имам някои виждания, които искам да споделя с вас. Вие сте експерти по националната сигурност. Присъствал съм на много конференции, на много разговори, на много разисквания. Бил съм свидетел на създаването и на Закона за Въоръжените сили, и на Концепцията за национална сигурност. Винаги съм отчитал, че проблемът с националната сигурност се разглежда обстойно, но никога не се свързва с взаимодействието със средствата за масова информация.

Ненапразно средствата за масова информация се наричат четвърта власт. Ако човек иска да направи нещо в някаква област, макар и много полезно, ако обществото не разбере за това, начинанието никога няма да получи подкрепа. Говорейки сега за национална сигурност, ако разработваме и усъвършенстваме нейната система, трябва да се намери начин тези идеи, схеми, разработки да стигнат до по-голяма част от обществото, да се провокира една по-широка обществена дискусия, да се привлекат колкото се може по-голяма част от медиите в поддръжка на тази идея.

Ще цитирам професор Гиндев, който каза, че трябва да се направи информационен пробив, да не се мълчи по въпросите за националната сигурност, да не се използва това мълчание и да се правят дивиденти от политическите сили. В това отношение искам да споделя едно мое виждане как в момента медиите работят...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор