РОЛЯТА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СДРУЖЕНИЯ НА БИВШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР И СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ

Ноември 2004г. Извънреден брой
Аз ще говоря за съвсем прагматични неща, неизискващи капиталовложения, неизискващи бюджет за втора армия, каквато всъщност ще представлява една национална гвардия с такива сериозни суми, които не виждам кой би могъл на този етап да задели. С риск да предизвикам дискусия ще кажа, че ми се струва много по-целесъобразно възстановяването на Строителни войски, които поне ще решат някои от инфраструктурните проекти на страната.

Ще говоря за професионалните граждански сдружения на работилите в МВР - службите за сигурност, и как виждам тяхната роля в гражданското общество.

Искам да информирам, че тези асоциации, клубове и съюзи на бившите служители са граждански, неполитически и нестопански сдружения с обществена полза, регистрирани в съда съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Този факт ограничава и локализира дейността по месторегистрация - тук става дума предимно за столицата и някои по-големи регионални центрове - Варна, Пловдив, Русе, Смолян и т.н. Характерно за нашите организации е, че са изградени изцяло на професионален служебен принцип, което регламентира нашите взаимоотношения преди всичко със съответната служба или подразделение на МВР, откъдето произлизат служителите.

Две са основните функции на организациите според уставите им: всестранно съдействие на МВР и съответните служби по въпросите на националната...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор