РИСКОВЕ ЗА ЕТНИЧЕСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ

Ноември 2004г. Извънреден брой
В Концепцията за национална сигурност на Р България, чл.10, като реална опасност са посочени не противниковите армии, а незаконните престъпни групировки, специализирани в организираното насилие, контрабанда на стоки, трафик на хора, наркотици и оръжие. Като съпътстващи фактори бих посочила религиозния фундаментализъм и тероризъм, които са хранителната среда, формираща настоящите исторически процеси, факторът, подриващ единството на нацията. Днес тероризмът е онзи вътрешен процес, който на практика обезсмисля съществуването на армии и граници, а недостатъчната информираност по отношение на него, както и липсата на философско осмисляне на фактите, води до фатални последици. Това се видя от кризата с българските заложници в Ирак.

Едностранчивата политика тероризмът да се разглежда като геополитически фактор обслужва единствено глобализационната политика на САЩ преди всичко да ликвидира православието тук, на Балканите (Македония, Косово, Босна и Херцеговина) и да неутрализира западния клон на ислямската дъга (Иран, Ирак, Сирия) за пълен контрол върху петрола.

Тероризмът е не просто новото историческо “зло”, модерното оръжие на пазарната глобализация, той е средството за реализиране на новия политически модел на Америка - за завладяване на региони. На дневен ред подобна зона за контрол са Балканите. Неоспорим факт, споделен и в...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови