ВОЙНИТЕ В НАЧАЛОТО НА ХХI ВЕК И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Ноември 2004г. Извънреден брой
Представлявам Сдружението на генерали и офицери от запаса, членове на БСП. Те наброяват неколкостотин души, предимно генерали и старши офицери, с широк диапазон специалности.

Националната сигурност е твърде комплексен проблем и една част от него е политиката в областта на отбраната и въоръжените сили. Миналата година в сдружението беше изготвен един обемист документ по националната сигурност и предоставен на Висшия партиен съвет и на Парламентарната група на Коалиция за България за ползване при нужда, макар че в редица пунктове ние идвахме до заключения, които не съответстват на някои схващания в ръководството на БСП.

Неотдавна в сдружението беше разгледан един проект именно на тази тема - “Политиката в областта на отбраната и въоръжените сили”. Проектът започваше с изречението: ”Постоянните промени в глобализиращия се свят залагат нови задачи и дейности на въоръжените ни сили по поддържането на националния ни суверенитет и световния мир”. Но по-нататък в целия материал не става ясно кои са тези нови задачи и дейности на нашите въоръжени сили и по какви методи и с какви средства ще бъдат прилагани.Това наложи да се разгледат тези проблеми основно с участието на полковник Георги Димитров в сътрудничество с генерал-полковник Борис Тодоров - дългогодишен заместник-министър по въоръжението и техниката на Министерство на народната...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор