Юрий Борисов е главен редактор на сп. "Ново време". Доктор по философия. Автор на книгите "Психология на подсъзнанието", "Приказка за Буда", "Войната на Мърфи", "Христос не возкресе", на редица статии в периодичния печат.

БЪЛГАРСКОТО ПОЛИТИЧЕСКО РЕВЮ

Брой 2 Февруари 2005г.

През февруари т.г. в Дания се провеждат парламентарни избори. Либералната партия, водеща в управляващата коалиция, обещава при следващ мандат да инвестира в образованието и научните изследвания 10 милиарда датски крони (1$ е равен приблизително на 6.5 крони). Следващите крупни ангажименти, които обявява министър-председателят Андерс Расмусен, са: 60 000 нови работни места преди 2010 г., по-добри икономически условия за семействата с деца и продължаване на мораториума върху повишаване на данъците.

Основният конкурент на Расмусен - социалдемократът Могенс Ликетофт, анонсира 50 000 нови работни места през следващите пет години, акцент върху инвестициите, образованието и изследванията, така както и превантивна работа срещу предислоцирането на датски компании в чужбина. Неговият лозунг е “Произведено в Дания”. Основната критика на Ликетофт срещу управляващите – 40 000 загубени работни места в частния сектор от 2001 г. насам.

Лидерът на Консервативната народна партия, втора в управляващата коалиция, Бенд Бендсън обещава да се бори за намаляване на данъците и за усъвършенстване на политиката на социална сигурност. “На изборите ние сме заедно с Либералната партия, но ние имаме собствено виждане за бъдещата политика. Курсът трябва да се промени”, заявява Бендсън, срещайки учудване, че неговите заявления в основни пунктове принципно се...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор