Роден през 1969 г. в София. Завършил е международно право в Лайпциг, има следдипломна квалификация във Виена и Хановер, специализация в областта на търговското право. Защитава докторат по право към Хановерския университет. Издава в Германия две книги в областта на корпоративното право. Автор на поредица от статии в немските списания “Икономика и право в Източна Европа”, “Източноевпропейско право” и “Годишник на източното право”. Работи като юрист на свободна практика в Хановер.

ПРИВАТИЗИРАНЕТO НА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИТЕ

Брой 3 Март 2005г.
Hяколко години продължи приватизиранетo на Българската телекомуникационна компания. И все повече наподобявашe несръчно режисирана пиеса, отколкото пресметнат икономически жест.

Българската общественост и до днес не е наясно защо държавно предприятие с годишна печалба от 200 млн. лв. (!) непременно трябвашe да бъде продадено. Нямашe качествен купувач, а световната пазарна конюнктура в бранша бе възможно най-лошата в момента. А цена от 235 млн. евро за 65% собственост бе цинична. Подобни предприятия обикновено се търгуват 10-12 пъти по-високо от годишната печалба (за БTK 1.100.000.000 евро). Припрянaтa paзпродажба за 1/3, от която България загуби, има логично обяснение с външен натиск, упражняван от хегемоните на новия световен ред над българското правителство. Но те постъпват така навсякъде по света. И тъкмо в такива периоди България се нуждаешe от достойни политици, които да не сервилничат пред чуждестранните ментори, а достойно да защитят интересите на страната и народа.

Съдбата на БТК до голяма степен бе предопределена от драматичния развой на събитията в световния телекомуникационен бранш през последните 10-15 години. Какво и защо се случи през тези бурни години?

Телекомуникационните услуги са стар бизнес. Телефонът, въпреки модните истерии на рекламата за уникалност, е изобретен през ХIХ век. Т.е. хората са го използвали още преди 120 години....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор