Визитна картичка на Седмия конгрес на ПАСОК Атина, 03-06.03.2005 г.

НИЕ ПРОМЕНЯМЕ ПАСОК, ЗА ДА ПРОМЕНИМ ГЪРЦИЯ

Брой 4 Април 2005 г.
Смелото начало

Политическото движение, основано на 03.09.1947 г. от Андреас Г. Папандреу, се базира на едно просто, но амбициозно виждане, а именно да донесе свобода и равенство за целия гръцки народ, особено за хората в неравностойно положение.

Общогръцкото социалистическо движение (ПАСОК) бързо се превърна в катализатор на радикални промени. Непосредствено след окупацията, гражданската война и диктаторския режим ПАСОК спомогна за преодоляване на историческите разделения, за стабилизиране на демокрацията, за намаляване на социалното неравенство и засилване на чувството за национална гордост.

Развитието на ПАСОК като реформаторско движение бе продължено и от Костас Симитис, който предложи амбициозен план за модернизиране на Гърция за успешно посрещане на новите предизвикателства на глобализацията и европейската интеграция.

Днес, при новото управление на Георгиус А. Папандреу, ПАСОК предприема смели стъпки за реформиране на партийната структура и за актуализиране на политическите приоритети в контекста на новите предизвикателства пред Гърция и глобалния прогресивен дневен ред.

Стабилно наследство

При последователното управление на правителствата на ПАСОК Гърция постигна сериозен прогрес във вътрешен и международен план. Модернизирането на гръцката икономика и публичния сектор...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор