Професор, доктор на техническите науки. Автор е на около 160 научни публикации, от които 14 монографии в областта на системния анализ, изследване на операциите, кибернетиката, математическото моделиране. През последните 10 години основните му теоретични интереси са насочени към научните проблеми на националната сигурност.

Бисери на политическата глупост-3

Брой 5 Май 2005 г.
Предлаганите цитати са подбрани за илюстрация на политическите и менталните мотиви в българското обществено пространство, които формират нагласите на големи групи хора и определят тяхното политическо поведение. Това ще подскаже каква ще бъде ориентировката при предстоящите избори и трябва ли да се подценява зомбирането и самозомбирането в предпочитането на конкретния вектор на бъдещето политическо, социално и икономическо развитие на България.
Евгений Гиндев


1. В този момент депутати от съседни маси извръщат глави към царската маса. Искат да видят как се храни монархът. “В неговите ръце приборите оживяват като четки на художник! - възкликва депутат от кръга на Панайотов. - Симеон не боде! Вместо да намушка хапката с вилица, нежно я подхваща отдолу, едва видимо я отлепва от чинията и плавно я понася към устата си! Когато царят дъвче, скулите му не помръдват. Освен това яде колкото врабче!” - завършва ласкателят.
Из рубриката “Цар и дърводелец” във в. “Сега” от 19.10.2002 г.

2. О, тези изявени интелектуалци...опитът им да се правят на политици е нелеп...Така че поетите и драматурзите да не ми се правят на политици.
Иван Костов,интервю пред в. “Труд” от 4.01.1999 г.

3. Днес, след няколко опита за модернизация, нормите на сексуалното поведение тук (в България - бел. моя) са съвсем либерални....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор