Владимир Костов е журналист от 1956 г. Публикувал е във вестниците “Работническо дело”, “Младеж”, “Поглед”, “Отечествен фронт”, “Антени”, сп. “Ново време”, “Труд”, “24 часа”, “Континент”, “Монитор” и др. Участвал е с коментари в предавания на БНР, БНТ, Би Би Си - Лондон, Дойче веле - Кьолн, Радио “Свободна Европа” - Мюнхен ,и др.

НА ПРАГА НА ЕС - ЩЕ УСПЕЕМ ЛИ ДА НЕ СЕ ПРЕПЪНЕМ?

Брой 7-8 Юли-Август 2005 г.
Всички наши политици вървяха с оптимизъм към изборите за 40-то Народно събрание. И, общо взето, “с големи кошници”. Вотът на 25 юни се очакваше да ознаменува началото на период от 18 месеца, чийто финал никой не предвиждаше другояче освен като наше триумфално влизане в ЕС. И всяка от политическите сили се виждаше вече изтъкваща заслугите си за този резултат.

Всички - доволни?
Ако се преценява това, което стана на 25 юни от гледна точка на всяка от партиите или коалициите, влезли в НС, сякаш всички имат основание да бъдат доволни. Не е случайно, че в нощта след вота говорителите на всички партии заставаха пред камерите на телевизиите като победители.

Коалиция за България, т.е. обединилите се около БСП, получи най-много гласове и най-много депутатски места. НДСВ, макар и да загуби много в сравнение с 2001 г., излезе все пак на първо място между партиите, явили се самостоятелно на изборите, и се утвърди като втора политическа сила след БСП. ДПС - като “по поръчка” - получи толкова, колкото лидерът на движението бе посочил като цел и се стабилизира в позицията на трета парламентарна група с потенциал за балансьор, по-голям откогато и да било. Трите крила на десницата в лицето на ДСБ, ОДС и БНС бяха много доволни, че прескочиха 4-процентовата бариера, която им бе големият кошмар през цялата предизборна кампания. Коалиция “Атака” влезе в НС още...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 Krali Marko 2005-07-30 14:39
Ima edna prosti4ka duma g-n Kostov-REFERENDUM.No bulgarskite politici biagat ot neia,kato diavol ot tamian.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови