Петър Балабанов е роден през 1951 г. в София. Завършил е специалност “История”, профил “Археология” в СУ “Св. Кл. Охридски”, ст. н. с. II ст. археолог в АИМ при БАН, доцент в НБУ - София. Народен представител в VII ВНС и в 36-ото ОНС. Автор е на над 45 научни публикации, включително една монография и над двеста публицистични статии. Ръководил е археологически проучвания на 18 обекта и четири експедиции за теренни проучвания.

МАЛКИТЕ ХОРА И ГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ

Брой 7-8 Юли-Август 2005 г.
Изборите са колективна снимка за спомен на политиците и гласоподавателите

I.
Резултатите от изборите за Народно събрание на 25 юни 2005 г. видимо шокираха политическия елит. Това пролича още от първите реакции на лидерите и журналистите в нощта на обявяването им. През следващите дни няколко плахи опита да се назове същността на проблемите, произтичащи от тях, потънаха в лавината от догадки за това, което следва в непосредствено бъдеще.

На пръв поглед парадоксално, но най-важният резултат от изборите не предизвика адекватна реакция. Всички, застанали пред микрофоните, просто го отбелязаха с едно “за съжаление...”. Всъщност той вещае перспективата следващия път избирателите да кажат същото за съвременния политически елит като цяло и да му покажат червен картон.

Общият знаменател на първичните коментари е констатацията за значително нарасналата тежест на “протестния вот”. За да го оценим по достойнство, следва да прибавим към гласоподавателите, подкрепили формацията на г-н Сидеров, тези, които въобще не стигнаха до урните, както и подалите гласовете си за очевидно неизбираеми листи. Така се очертава едно мнозинство, което обхваща две трети от българските граждани, отхвърлящо моралното - а това означава и реалното - право на българските политици да управляват страната по начина, по който го правят досега. Особено...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 проф.д-р Любомир Андреев 2005-08-25 22:43
споделям напълно оценките на автора.Изводи-този компрадорски,ко лаболаторски,ан тисоциален и антинационален самозван политически елит трябва да се махне от политическата д;ена и от ръководството на политическите партии.Поражението на КБ-БСП се причини от Станишев и ВС на БСП-те трябва час по скоро да бъдат отзовани за да не правят поразии.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор