Петър Калинов е роден в София през 1977 година. Завършил е Испанската гимназия в София, а след това - Факултета по журналистика и масови комуникации в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, специалност “Връзки с обществеността”

ЗАНАЯТ

Брой 7-8 Юли-Август 2005 г.
“Селото е пълно с всякакви
зверове - каза съседът. -
Разбрали са сигур,
че в Черказки няма кучета.”
“Скачащите бълхи”, Йордан Радичков1. Читатели
Отварят списанието. Лъскаво. С много реклами. С цветни снимки. Хубави момичета. И текстове. За Сатурнови дупки и оргазми.

Отварят седмичника. Сатурнови дупки и оргазми.

Отварят всекидневника– Сатурнови дупки и оргазми. Тук-там и някоя култова статия, писана от добре изглеждаща начална педагожка: “Всяко спиране на влак струва на държавата 12 хиляди лева.” Епохално. Един курс на влака София - Лакатник, значи, струва на държавата поне 120 хиляди лева. Само спиранията по гарите струват толкова. Да не говорим, че влакът харчи ток и по пътя. Токът не е безплатен. Следователно трябва да се закрие БДЖ, защото е супер неефективно предприятие. При тези цени на спиранията композицията трябва да превозва по минимум 25 хиляди пътници, за да има някакъв що-годе положителен резултат!?

След такива умопомрачителни факти читателите дотолкова се умопомрачават, че Сатурновите дупки и оргазмите започват да изглеждат съвсем логични.

А навремето професор Алфандари говореше на първокурсниците от Факултета по журналистика и масови комуникации (ФЖМК) разни неща за “gate-кeeper”-ство и обществена ангажираност. За четвърта власт.

- Вие сте кучетата-пазачи на...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови