Владимир Костов е журналист от 1956 г. Публикувал е във вестниците “Работническо дело”, “Младеж”, “Поглед”, “Отечествен фронт”, “Антени”, сп. “Ново време”, “Труд”, “24 часа”, “Континент”, “Монитор” и др. Участвал е с коментари в предавания на БНР, БНТ, Би Би Си - Лондон, Дойче веле - Кьолн, Радио “Свободна Европа” - Мюнхен ,и др.

КЪДЕ СА ЧУЧУЛИГИТЕ?

Брой 11, Ноември 2005
Не мисля, че някому днес би дошло наум да ги нарече чучулиги. Имам предвид дейците на БСП. Пък и те не съм сигурен дали биха се поласкали от подобен “римейк” на времето отпреди век и нещо. По-скоро може да го вземат за подигравка, целяща да ги уязви и постави под съмнение качествата им на строители на капитализма по модела и критериите на ЕС.

В края на краищата, старанията им да си градят “имидж” по изискванията на политическия живот в ЕС, сами по себе си не са за упрек. Дано не се ограничат до “имиджа”, а да постигнат и конкретни резултати. В смисъл да успеят с управленската си дейност да приближат България до икономическото, социалното и всяко друго равнище на страните от ЕС, в който се готвим да влезем.

Едни чучулиги, т.е. хора сродни по душа и интелект на българските социалисти от края на ХIХ и началото на ХХ век, надали биха търсили да “градят имидж”, подчинен на усилията за подобна практическа цел. Или най-малкото, при тях такава цел би била подчинена на нещо и по-голямо и по-чуждо на нагласените статистически показатели. С една дума - при тях главното би било някаква мечта. Нещо трудно достижимо. По-точно - направо недостижимо в рамките на човешкия живот. Но нещо, за което си струва да имаш готовността при определени обстоятелства да жертваш и живота си.

В средата на наименованието БСП стои дума, чийто корен води идеята за социализъм....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 проф.д-р Любомир Андреев 2005-11-05 12:34
Не влизайте в противоречие с бившия лидер на БСП и сегашет президент.Според него дружбатани с администрацията на Буш,тоталното американизиране на страната е жизнено необходимо за българския народ.Съучастието ни в военните акции на САЩ както и тоталното политическо икономическо военно и културно господство на САЩ у нас са необходи според другаря-господин Първанов както слънцето и въздуха да всяко живо същество.Но на сои Първанов да вярваме-на нс на историческия институт при ЦК на БКП, на Първанов-рлотивника на НАТО,ЕС и САЩ и на сегаштия близък приятел наБуш?
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови