Роден през 1969 г. в София. Завършил е международно право в Лайпциг, има следдипломна квалификация във Виена и Хановер, специализация в областта на търговското право. Защитава докторат по право към Хановерския университет. Издава в Германия две книги в областта на корпоративното право. Автор на поредица от статии в немските списания “Икономика и право в Източна Европа”, “Източно-евпропейско право” и “Годишник на източното право”. Работи като юрист на свободна практика в Хановер.

КАВАЛЕРЪТ И МАФИЯТА <i>(Съдебните процеси срещу Силвио Берлускони)</i>

Брой 11, Ноември 2005
Преди няколко години определени политически кръгове в България в търсене на кумира за новия си цивилизационен избор бяха запленени от образа на италианския мултимилионер Силвио Берлускони и неговата партия “Форца Италия”, срещу когото днес италианската съдебна система е отправила редица обвинения за връзка с мафиите, за пране на пари в размер на 235 млн. евро и за подкупване на съдии. Неотдавна влиятелният германски ежедневник “Зюдойче Цайтунг” даде следната съкрушителна оценка за Берлускони и неговото управление в Италия: “Държавният глава в Рим представлява най-голямата заплаха за италианската демокрация от Бенито Мусолини насам. Никога след Втората световна война Италия не е имала министър-председател, който толкова открито да преследва своите частнособственически интереси. Това е свързано с позицията му едновременно на най-богат предприемач и на най-влиятелен политик в страната. Берлускони създава държава в Централна Европа, в която демокрацията се изпразва от съдържание...Той става толкова по-агресивен, колкото по-застрашен се чувства от останалите, все още действащи механизми.”

Вечно усмихнатият премиер на Италия е политикът, за когото се казва, че има много лица. За богатите италианци той е най-великият държавник и най-успешният бизнесмен от десетилетия насам. Неотдавна, в тесен кръг, те му поднесоха своите дълбоки почитания...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор