Роден през 1988 г., ученик от 12 клас в Природо-математическата гимназия “Св. Климент Охридски” в Монтана. Участвал е в състезания по информационни технологии и е печелил множество отличия. Интересите му са съсредоточени в уеб-дизайна, програмирането, графиката и Интернет. Членува в множество Интернет общности.

РАЗВИТИЕТО НА ИНТЕРНЕТ - КЪМ ГЛОБАЛНА СВОБОДА ИЛИ ГЛОБАЛЕН НАДЗОР

Брой 1, Януари 2006
Интернет промени света, в който живеем по начин, по който никоя технология не го беше правила. Той промени завинаги начина, по който комуникираме и намираме информация. Интересното е, че колкото повече се утвърждава, толкова повече се увеличава броят на потребителите му, което не е характерно за повечето технологии, които “след известно време” започват да се изчерпват. Но не -Интернет продължава да намира последователи и доказателство за бума, който той предизвика, са последните статистики, които показват, че 605 млн. души са онлайн, т.е. го използват. Това отразява по един много красноречив начин тоталната мания, която е завладяла света в наши дни. Мания, от която съм част и аз.

Един от основните проблеми, които възникнаха вследствие на развитието на Интернет според редица проучвания, е увеличаване на времето, в което хората ползват Интернет за сметка на чистата проба комуникиране. Голяма част от младите, запалени по Интернет, са антисоциални, нерешителни и неопитни в останалите сфери на живота същества, които в най-добрия, често средностатистически случай, могат да бъдат наречени потребители. Животът им е сведен до две състояния - единица или нула, живот на компютъра, където те са “пълноценни потребители”, и социален живот, където те до такава степен са неадекватни и непълноценни, че могат без угризения на съвестта да бъдат считани за нула. Едно...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
+1 #3 борис 12 2006-05-12 14:43
Политиката на новите времена започва /трябва да започне/ с анализа на новите предизвикателст ва. Поздравления за редакцията, че дава място на такава тема и на такъв млад сериозен автор.
Цитиране
 
 
+1 #2 Dal4ev 2006-02-04 19:20
Зрели разсъждения на зрял човек. Наистина впечатляваща статия. Поздрав за момчето, само на 17 години, а разсъждава като възрастен. Трифоне, не спирай дотук, чакам нова статия от тебе ;)
Цитиране
 
 
0 #1 DaYa 2006-01-26 22:48
Mnogo silna statiq...Ochakvame oshte nqkoq..
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор