Доктор по философия. Дълги години е бил преподавател по философия в Медицинска академия. През 1985 г. защитава дисертация по социология на здравеопазването. От 1990 г. работи върху методологията на здравното осигуряване.

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО - НАЧИН НА УПОТРЕБА

Брой 1, Януари 2006
Технология на кризата
По стечение на обстоятелствата здравеопазването у нас стана обект на неудачен експеримент, който го превърна в един от факторите за влошаване на демографските показатели и за трайна дестабилизация на обществото. Като замисъл промените обещаваха лаври и слава, а като резултат донесоха срам и падение, което техните архитекти дълго време отказваха да признаят.

Пръв го направи ексминистър Богоев, когато заяви, че НДСВ не вижда решение на проблемите и ще се допитва до гражданите, и втори път, когато каза, че въпреки касата пациентите трябва да доплащат болничното лечение. Признание направи и Илко Семерджиев, заявявайки, че НЗОК, която той самият създаде и неистово отстояваше, трябва да се закрие. Това прозрение закъсня. Ще е глупаво да го послушаме и този път, защото закриването на централата ще означава ескалация на хаоса. Добра или лоша, касата е факт и с някои корекции тя би навлязла в руслото, в което бившият министър не можа да я насочи.

Всичко, което се случи през петте години от въвеждане на здравното осигуряване, бе

низ от безумия

Пълното и без остатък заличаване на тоталитарното наследство бе фундаментална грешка, която струваше много време, сили и излишен разход на близо 1.5 млрд. лв. Сума, която за времето си превишаваше годишния бюджет...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор