Изглежда, моето хоби заинтерисува читателитe на сп. “Ново време”. Ако се съди по отзивите, то е подходящо за прекарване на свободното време. Да се наслаждаваш на чуждата глупост, е винаги по-здравословно, отколкото на своята. Подбрал съм писания и изказвания, които не могат да се тълкуват по друг начин, освен каквито са по самата си същност, и това е същността на техните автори. Как тя ще бъде разбрана и интерпретирана, зависи до голяма степен и от читателите. Едно от светилата в областта на психиатрията - д-р Григорий Сегалин, прави следното заключение: “Ежедневно в публичното пространство сме заобиколени от прояви на всевъзможни вундеркинди, непризнати писатели, душевноболни художници, побъркани музиканти и прочее безумци. И целият този безценен материал отива нахалост, вместо да бъде използван по предназначение от психиатрите.” Постарах се да добавя малка част към „безценния материал”. Пожелавам на читателите приятни забавления.
Евгений Гиндев

БИСЕРИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ГЛУПОСТ - 4*

Брой 2, Февруари 2006
1. Други кандидати за посредници в българо-руските отношения залагат на вече забравените в съвременния свят схващания за геополитиката, основани върху категориите “велики сили”, сервилни малки “сателити” и “сфери на влияние”.
Богомил Бонев
изказване пред НС на 24.10.1997 г.


2. Да си педераст - това значи да си бил шеф на театър и духовен сатрап по Татово време, а днес да си изразител на недоволство.
В. „24 часа”, 19.02.1999 г.

3. „Художенствени критерии” в творчеството е социалистически лаф. В нормалните капиталистически отношения има рейтинг.
Слави Трифонов
В. „24 часа”, 28.12.1999 г.


4. Идеологията на средновековните гонения на лихварите се повтаря в битката на др. Ленин за разкулачване на имотните селени и в революционния плам на др. Жан Виденов срещу „чорбаджиите изедници”.
Емил Хърсев
В. „24 часа”, 14.07.2000 г.


5. Диктаторът Пиночет отстранил от власт лидера на комунистите Салвадор Алиенде.
Дикторка на „Нова телевизия”
на 1.02.2001 г.


6. Който е бил в контакт с Негово величество поне веднъж, ще види, че той е по-ерудиран от всеки друг българин. Веднъж му разказвах нещо за Кромуел. Не...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 Бай Пей 2006-02-11 20:44
На вниманието на главния редактор! Г-нът Еягений Гиндев не е единствения умен в България. Толкова ли закъсахте със социални идеи,политика и култура,че принизявате списание с над 100 годишна традиция до нивото на жълтите парцали,където г-н Гиндев да си чеше хобито и "да се наслаждава"...?
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор