Роден през 1969 г. в София. Завършил е международно право в Лайпциг, има следдипломна квалификация във Виена и Хановер, специализация в областта на търговското право. Защитава докторат по право към Хановерския университет. Издава в Германия две книги в областта на корпоративното право. Автор на поредица от статии в немските списания “Икономика и право в Източна Европа”, “Източно-евпропейско право” и “Годишник на източното право”. Работи като юрист на свободна практика в Хановер.

ЧЕТИРИ ДНИ В ЕДИН ДРУГ СВЯТ

Брой 6-7, Юни-Юли 2006
Новини от Червената планета

След Световния социален форум провел се през Януари 2006 г. успоредно в Бамако (Мали) и в Каракас (Венецуела) от 4 до 7 май в модернизираната за Олимпиадата столица на съседна Гърция се проведе и IV Европейски социален форум под мотото "Една друга Европа е възможна".

Тези срещи дават възможност на представители и симпатизанти на социални движения и ляви партии от целия свят да се срещнат и опознаят. Тук те получават платформа за политически дискусии, за обмяна на опит и координация за бъдещи общи действия.

На форума в Атина, състоял се в залива на Пирея, до летище "Еленико", взеха участие около 30 000 души, предимно млади хора, от цяла Европа, Близкия изток и Северна Африка. В олимпийския комплекс, директно на брега на Бяло море, мирно и по братски се срещнаха Ориента и Оксидента, а по време на демонстрациите наред с доминиращите гръцки и италиански песни (като "Ciao bella ciao" u "Bandera rossa") звучеше през мегафониете също така и турска, кюрдска и арабска музика и се четяха лозунги на тези езици, които се възприемаха съвсем дружелюбно и без каквито и да е предубеждение от всички. На територията на Форума бе извадено от обръщение еврото и символично бе заменено с локална валута, символизираща другия ратуван от всички по-различен свят. Участниците масово ходеха облечени с червени фанелки с надпиcи "Anti Kapitalist/а", "Always Communist",...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 Toni 2006-06-22 15:28
mnogo hubava statia, dano da se zbadne tova.
Цитиране
 
 
0 #1 !!! 2006-06-19 13:48
Da taka e, nisto ne e bilo vechno v istoriata na chovechestvoto.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор