РЕФОРМАТА В ОБРАЗОВАНИЕТО

Брой 8-9, Август- Септември 2006
Една от “горещите” теми, дискутирана и от управляващи, и от обществото, е темата за образованието. Какъв е ефектът от непрекъснатите реформи, подобрява ли се, или се влошава качеството на родното училище, можем ли с гордост да представим дипломите си пред работодателите в цял свят? Въпроси, въпроси… На някои от тях проведената дискусия в клуб „Предизвикателство” към РС на БСП, район „Слатина”, се опита да даде отговор, както и да бъде трибуна на мнения и препоръки от страна на присъстващите на срещата преподаватели, студенти, граждани. Темата бе: “Образованието у нас. Държавното и частното обучение във всичките му аспекти”. А гости на тази толкова интересна среща бяха: - Ваня Добрева - зам.-министър на Министерството на образованието и науката, координиращ политиката във висшето образование и наука, член на РС на БСП “Красно село”, член на ВС на БСП; - Кирчо Атанасов - зам.-министър на Министерство на образованието и науката, координиращ политиката в средното образование; - Маруся Любчева - народен представител от ПГ на Коалиция за България в 40-ото НС, член на Комисията по образование и наука.

Емил Войнов, председател на РС на БСП ”Слатина”: Добър вечер и добре дошли на всички участници. Идеята е дискусията да бъде експертна, имайки предвид професионализма на нашите гости. Поканили сме преподаватели и директори от училищата в...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 Йоанна Ангелова-Маринова 2006-09-05 15:53
С много неща касаещи образованието не съм съгласна. Вярно е, че в България страна с толкова малко грамотно население ВУЗ-овете са пракалено много, но че студентите в техническите вузове са неграмотни не съм съгласна. това е в следствие от заниженото внимание на учителите в техникумите. Аз съм дипломиран ел.инженер завършила реална гимназия и това не ми попречи да стигна до края /от 100 човека в началото се дипломирахме 23/. За да се говори за ниво на грамотност, трябва да се почне да се гледа на образованието от първи клас до края на средното образование. Аз съм майка на петокласник и съм потресена.Започва учебната година без учебници, материалът ще бъде написан сигурно от човек с купена диплома. Погледнете музиката - с текст на песен, това е малък цитат "скелетът кокалите си клати", "баба Дора се катери по бора", в читанката стихотворение - снежият човек се разболя от грип и много подобни. Къде са хубавите стихотворения на Иван Вазов, Дора Габе, на хората без дипломи но с много голяма степен на интелигентност, на великите българи. Кога ще свърши алчността и ще започне да се връща духът на възрожденеца?
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор