НАЙ-ДОБРЕ СЕ СМЕЕ ТОЗИ, КОЙТО СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН: ОСТРИТЕ ШЕГИ НА ПУТИН РАНЯВАТ ДО БОЛКА ЛИДЕРИТЕ НА “ОСМОРКАТА»

Брой 8-9, Август- Септември 2006
Миналата неделя беше Дик Чейни. В събота дойде ред на президента Буш. След това - Тони Блеър. Никой не може да се отърве от острие шeги на Владимир Путин. След като шефът на Кремъл сконфузи двама от своите гости, дошли на срещата на “голямата осморка”, с бодливи шеги относно състоянието на демокрацията в техните страни, световните лидери вчера най-вероятно се измъчваха от въпроса “кой е следващият?” А да отговорят подобаващо на човека, който се намира на върха на политическата си кариера и начело на възраждаща се икономически държава, те просто нямаха с какво.

- Какво можеш да кажеш на човек, който командва времето? - попита риторично един западен дипломат, когато дойде съобщение за това, че руските власти са изпратили специални самолети, за да разгонят буреносните облаци над Петербург.

Путин “влезе под кожата” на Буш на съвместна пресконференция - след нея в много у присъстващите даже възникнаха съмнения, че между двамата лидери, както и те говорят за това, действително се е установило тясно лично приятелство. Всичко започва с думите на Буш за това, че той е предал на руския лидер желанието на американския народ в Русия да се развиват такива демократични институции, каквито съществуват в Ирак.

- На нас, разбира се не би ни се искало в Русия да има такава демокрация както в Ирак, честно казано, - невъзмутимо отговорил Путин. Журналистическата...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор