Родена е в Рим. Детството си прекарва в Москва. Завършила е Факултета по журналистика в СУ “Св. Кл. Охридски”. Работила е във вестниците “24 часа”, “Сега”. Като журналист-международник е била в Куба, Никарагуа, Испания и др. Автор е на книгата “Под небето на Матагалпа” (1985 г.). Специализирала е по проблемите на Латинска Америка. Зам. гл. редактор на сп. “Тема”. Председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България.

ЛАТИНСКА АМЕРИКА В БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ - КАКВО ЛИПСВА?

Брой 8-9, Август- Септември 2006
На 26 юни т. г. Сдружението на испаноговорящите журналисти в България (СИЖБ) с подкрепата на посолствата на Аржентина, Бразилия, Венецуела, Куба, както и на почетните консулства на Чили и Колумбия, организира в София кръгла маса на тема “Латинска Америка днес и България”. В дискусиите се включиха посланиците на латиноамериканските страни у нас, представители на Народното събрание, МВнР, журналисти, университетски преподаватели. Акцентът бе върху процесите на промени, които протичат в ключови латиноамерикански държави и привличат вниманието на цялата световна общественост, но са слабо дискутирани в България.

Кръглата маса се съсредоточи върху следните теми:

- Присъствието на българската дипломация в Латинска Америка днес. Изказване на началника на управление “Латинска Америка” в МВнР Венцеслав Иванов.
- Присъствието на латиноамериканската дипломация в България днес. Аржентина днес. Изказване на посланика на Аржентина и доайен на латиноамериканските посланици Херонимо Кортес Фунес.
- Венецуела днес и процесите на интеграция в Латинска Америка. Алтернативи на предлаганото от САЩ Споразумение за свободна търговия. Изказване на посланика на Венецуела Рафаел Анхел Барето Кастийо.
- Куба днес. Изказване на временно управляващия посолството на Куба в България посланик Херардо Суарес Алварес.
- Бразилия днес....


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор