ДВЕ ДУМИ КЪМ ЧИТАТЕЛЯ

Брой 10, Октомври 2006
Радвайте се, братя българи! Радвайте се, европейци!

Влизаме, влязохме - и с двата крака. Вече нищо не може да ни спре, даже братята власи няма да ни удавят накрая. В Ханаан сме. В Обетованата земя, дето от чешмите текат мед и мляко и минималната заплата е 1500 евро. От първи януари ще потекат златни реки от инвестиции. Европейските стоки ще изместят ориенталските и китайските ментета. И ние ще купуваме ли, ще купуваме - на европейски цени с българските си заплати. Ще пристигнат и европейците – да ни отърват от имотите, земите, апартаментите, морето и планините. Да ни покажат как хубаво може да се живее в България само с по три хиляди евро на месец. Е, вярно е, че хлябът ще поскъпне. Но само с хляб не се живее - важното е да сме верни на европейския си идеал. Или както беше казала една известна френска кралица – като няма хляб, ще ядем кроасани. Важното е, че сега до всяко добро същество (българско) ще застане по още едно (европейско). И тогава - както пееше в зората на демокрацията - Богдана Карадочева, ни чака „...ех какъв живот!”. Тези добри същества ще ни вкарат в пътя. Те ще преборят корупцията, поръчковите убийства, наркоманията и проституцията. А ние ще ги гледаме, ще им се радваме, като им викаме Bien venues freres!, или преведено на български „Здравствуйте братушки!”.

Радвайте се братя българи–европейци. Отпуснете душите и разтегнете усмивките. Да благодарим...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #11 Zorro 2006-11-22 16:37
Tozi, koito po-gore si pozwoliawa da se titoluwa s "Diadoto" e 1 riadak, ozloben i nekadaren glupak, za da si pozwoliawa da pise takiwa pomii, za mnogo po-kadarni hora ot nego.
Цитиране
 
 
0 #10 Prof.Dr.Lubomir Andreew 2006-11-16 16:21
VJRVAM; TSCHE NACELO S VELIKIJA BLG: BALKANSKI;EVROP EJSKI I SVETOVEN POLITIK gEORGI pARVANOV I ELITA MU; S sTANISCHEV; kALFOF; vELCEV; pIRINSKI; sIMEON;dOGAN STE BDE PRODLSHENA DOSEGASCHNATA POLITIKA SLED 1989 i STRANATA STE POSTIGNE NOVI ZASCHEMETJVASTI USPECHI S NOVI SHERTVI ZA BLAGODENSTVIETO NA POSHIZNENATA I NASLEDSTVENA PARTOKRAZJA/ARISTOKRAZJA/OLIGARCHJA
Цитиране
 
 
0 #9 www.borat.tv 2006-11-07 19:11
GLUPOSTI! GLUPOSTI! GLUPOSTI!
Цитиране
 
 
0 #8 БС2003 2006-11-03 13:25
Митко, ще ти дърпат ушите за такива приказки.Какво като нямаме атомна енергетика, ще ни грее Румен Овчаров.А и със заплатите не сме толкова зле след като г-н Кушлев получава 7 000 лв. и никой от високопоставени те няма намерение да му вреди.Напротив, от МВР му дали право да се движи със син буркан на колата.
Цитиране
 
 
0 #7 До Лидера - Правописа! 2006-11-01 23:01
Вожде, моля Ви - правописа! Пишете на нормален български език!
Цитиране
 
 
0 #6 Lidero 2006-10-31 10:14
Г-не прочетохте ли статиите на Александър Атанасов за Димитър Благоев какъв език използва, че даже си позволява да съди тази ЛИЧНОСТ от името на историята. какъв е този автор незнам, но и слабо ме интересува. Добре е , че не го познавам. Но аз познавам добре ЛИЧНОСТТА И ИДЕИТЕ на Димитър Генчев и вие сте последният човек който ще формира моето мнение за този ЧОВЕК. Доколкото разбирам вие сте фен на Атака и сега разбирам защо сте бесен на хора като Генчев, тъй като те работят за утвърждаване на политиката на БСП като лява модерна партия. И ако ръководството на БСП се вслуша и изпълни ангажиментите си, то просто от Атака ще остане това което днес е например СДС. Р. S. Това е последният ми отговор към вас относно дебата за кой и какъв е Д. Генчев и доколко е "идеологиче ски Бонзи" Злобейте колкото си искате спрямо личности като Д. Генчев, но те винаги ще си останат верни на социалистически ят идеал.
Цитиране
 
 
0 #5 Към госпожата 2006-10-30 21:40
Не сте ме разбрали, госпожа, странни са статиите на Генчев и Писарев в едно наистина хубаво списание. Естествено статията на Й. Аврамов ми хареса, но не разбирам защо ги сравнявате. Що се отнася до Иван Аладжов, предполагам това е същият, който публикува и в неофашисткия печат - в-к "Атака". А иначе, ако бяхте толкова чувствителна на тема "стил", трябваше да реагирате преди няколко броя на стила на Генчев по повод една полемична статия за Д. Благоев - обиждащ и с претенции да е от последна инстанция. Но времето на тези идеологически бонзи просто завинаги СВЪРШИ!
Цитиране
 
 
0 #4 Към "Дядото" 2006-10-30 17:30
Какъв Дядото сте вие господине?! За да се наречеш Дядото се иска не просто да вземеш прозвището на велика личност, а да се придържаш към нейният стил на поведение. Дядото никога не би употребил епитети насочени към личност. Би оспорила с факти и аргументи тезата на опонента, но не и да използва обидни квалификации. Бих искала да ви попитам какво друго сте чели от доц. Димитър Генчев та го наричате "смешник"? Прочели ли сте неговите портрети за дванадесетте апостоли на социализма! Прочели ли сте неговите статии за политиката и идейното развитие на БСП публикувани в списание "Понеделник "? Господине вярно е, че списание "Ново време" е интересно и добре направено и радактирано списание. Аз го чета с интерес, но е време да ви светна, че има и други леви списания и печатни издания в България и бих ви препоръчала да прочитате от време на време и в тях какво се пише и какви идеи и тези се поставят за дискусии и обсъждане. Странно е за мен с какво ви подразни този брой на списание "Ново време"? Може би статията на Павел Писарев - "БЪЛГАРИЯ ПРЕД ВРАТИТЕ НА РАЯ" или че има статия за "НЕОБХОДИМО ЛИ Е СОЦИАЛИЗИРАНЕ НА ФИСКАЛНАТА НИ ПОЛИТИКА ПРЕЗ 2007 ГОДИНА от Йосиф Аврамов, А СЕТИХ СЕ, не ви харесва ,че има статия на Иван Аладжов - "ЧЕ ГЕВАРА - ЕДИН ЖИВОТ КАТО ЕПИЧЕН РОМАН" една невероятна статия на този млад човек, който ни връща във време в което идеала за свобода, преодоляване на бедността и за повече социална справедливост е било ценност и въпрос на чест да се бо ...
Цитиране
 
 
0 #3 Дядото 2006-10-29 20:02
Този Генчев е просто един смешен човек. Тъжното е, че е някакъв стратег на Социалистическа та партия... Чудя се обаче на Юрий Борисов защо пуска такива призраци от миналото в иначе интересното списание НВ.
Цитиране
 
 
0 #2 Lidero 2006-10-26 16:58
Поздравления към автора за успешната статия!!! С голяма точност са улучени проблемите с които ще се сблъскаме след датата 01.01.2007г.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови