Роден в София през 1940 г. Завършва руска гимназия, а по-късно испанска филология. Работил е като преводач в Куба, старши репортер в БТА, коментатор в “София-прес”. От 1990-1997 г. е гл. редактор на в. “Еврейски вести”. През 1989 -2003 г. е кореспондент на испанската агенция ЕFE. Има публикации във всички бивши социалистически страни, в Испания, Франция, Мексико, Перу и др. През 1998 г. е награден с испанския Орден за граждански заслуги., а през 2003 - с годишната награда на СБЖ за чужд кореспондент.

В ЧЕТИРИ КОНТИНЕНТА

Брой 10, Октомври 2006
(Продължение от миналия брой)

ИЗБАВЛЕНИЕТО


Някъде към осем и половина дочуха шума на кола. Идваха двама души, въоръжени с автомати. В единия от тях Виктор разпозна своя нов приятел Стефан и страшно му се зарадва. Излезе насреща му, като първо го поздрави на български, преди някой от двамата да изстреля по погрешка откос от автомат срещу тях, после прегърна избавителите си. Не му се искаше в момента на избавление да загине от „приятелски огън”.

Научи, че в града вече се беше разчуло за двойното похищение. Стефан изслуша разказа му и обезпокоено надникна в обора. На постелката от слама равнодушно преживяха петте бика. Само един от тях, най-старият, беше леко ранен с два куршума, но това надали щеше да смути производствения процес.

Стефан сипа на животните допълнителна доза храна, напълни поилките с вода и четиримата се качиха на джипа. Този ден биковете щяха да почиват.

В хотела го очакваше Шико. Чувстваше се виновен, че предишната вечер беше оставил сам спътника си, но в същото време доволен от щастливото му избавление. Виктор сам му предложи да не разказват нищо в АНГОП, макар че колегата от Уамбо вече беше осведомил началниците си за събитието и сега бързаше да ги осведоми за щастливия изход от него.
Най-доволна беше Тамара. Тя вече се беше примирила със съдбата, която я очакваше, и бързаше да уведоми...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови